Mulle tuli myös sähköpostiin viesti, että haluanko jakaa herkulliset reseptini muillekin suuremmassa blogiportaalissa :D Hih, nauratti että oikea leivontabloggaajako minusta on tullut!
Pizzapohja
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
2 dl spelttijauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Liuota suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja kaada joukkoon. Lisää jauhot vähitelllen ja vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia. Loppuvaiheessa lisää öljy. Nostata kiinteää taikinapalloa liinan alla lämpimässä täytteiden valmistuksen ajan.
Täytevaihtoehto
tomaattikastike-ketsuppisekoitusta
pizzamaustetta
jauhelihaa
tonnikalaa
meetvurstia
ananasta
juustoa
Puristele kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli haluamiksesi pizzapohjiksi. Itse tykkään tehdä näitä annoskokoisia ohuita pohjia muutaman pellillisen, tuli yhteensä 13 pizzapalaa. Täytä mielesi mukaan ja paista 250 asteisessa uunissa ehkä 8 minuuttia? :) Sillain että juusto alkaa hieman saada väriä pinnasta.
Tässä kuvamateriaalia teille, joista tuntuu ettei leipominen onnistu koskaan niinku haluais. Tein äitienpäiväksi kinkkumuffineja, mutten niitä kehdannut viedä tarjolle, sillä vuoan paperit oli kiinni pohjista :( En tiedä missä meni vikaan, ens kerralla täytyy kai voidella vuoat öljyllä ennen käyttöä. Muuten kyllä muffinit oli maukkaita kinkku-juusto-taikinalla ja yrttijuusto-sydämellä :)
Päivät menee hirrmu nopeasti ja yritän saada kuvaus ja käyttövalmiiksi muutamia ompeluprojekteja :) Löysin myös kankaan valmistujaismekkoa varten! Sitäpä siis suunnittelemaan.